Dominika Peczynski

Dominika Peczynski är en av Sveriges framgångsrika kvinnor och entreprenörer.

 

Dominika – modellen
Ganska snart efter det att Dominika kom till Sverige från Polen 1977 blev hon kontrakterad av en modellagentur.  Genom modellagenturen kom hon att etablera ett kontaktnät som ledde henne vidare i hennes arbetslivskarriär.

Peczynski vek ut sig, år1998, i den svenska upplagan av Playboy, den kända amerikanska herrtidningen.

 

Dominika – sångerskan
År 1992 blev Dominika medlem i musikgruppen Army of Lovers, som i övrigt bestod av Camilla Henemark, Jean-Pierre Barda och Alexander Bard.

Under åren 2005-2007 var hon medlem i synthpopduon Nouveau Riche.
Dominika är sedan 2011 medlem i popgruppen Happy Hoes.

 

Dominika – programledaren
TV-kanalerna TV3 och Kanal 5 gav Dominika uppdrag som programledare , bland annat för följande program; ”Genom Nyckelhålet” Tutti Frutti, Temptation Island. Hon var även programledare för programmen Dominikas Planet och ”The Big E” vilka sändes i Storbritannien.

 

Dominika – förmedlare av Östeuropeisk matkultur
Dominika Peczynski har skrivit en hyllad kokbok där hon lyfter fram den Östeuropeiska matkulturen. Kokboken heter Östeuropas Kulinariska Hemligheter.  Måltidsakademien. Gav Peczynski priset för ”Årets bästa etniska kokbok 2009”.Dominika Peczynski 1

 

Entreprenören Dominika Peczynski
Dominika Peczynski är den som kom att grunda Sveriges första matchmakingsajt, 1998. Lovesearch.com hette den och den kom att bli den största i Norden. Senare köptes den upp av dejtingsajten Match.com.

Sajten Victoria Milan, kallad den svenska otrohetssajten, tillhör de verksamheter som Dominika varit drivande för.

Andra verksamheter som Dominika bedriver är PR-byrån Mafioso PR i Stockholm som de som önskar förstärka sitt renommé eller varumärke kan vända sig till och hon bedriver champagneimport under varumärket Fine Bubbles. Måhända Dominika Peczynskis sätt att åtminstone för sig själv leva upp till Winston Churchills odödliga ord: ”Champagne skall vara kall, torr och gratis”.

Dominika Peczynski tycks ha alla de egenskaper som kännetecknar en entreprenör. Hon arbetar hårt, är drivande och tycks ha en outsinlig aptit på att förverkliga sig själv inom olika områden av livet.

En gnutta sex tycks vara en av nyckelingredienserna i Dominika Peczynskis framgångsrecept – av hennes ovanstående meriter att döma. Något hon inte är ensam om som framgångsrik kvinna. Hon befinner sig därmed i samma ystra sällskap som bland andra Marilyn Monroe, Dolly Parton och Victoria Silvstedt som även de gjort sig kända genom att använda sig av samma ”krydda” för framgång.